Døråpner

Telefon: 40 63 14 65
E-post: mk@redcross.no
Nettside: https://www.rodekors.no/om-rode-kors/lokalforeninger-og-distrikter/hordaland/bergen/
Sosiale medier:   
Adresse: Vetrlidsallmenningen 9, 5014 Bergen
Vis i Google maps


Informasjon:

Døråpner er et tilbud for mennesker som av ulike årsaker trenger hjelp til å bygge opp et sosialt nettverk og skape innhold i hverdagen. Dette kan være etter en periode med rus, soning, psykiatri eller ensomhet.

Vi tilbyr positive hverdagsaktiviteter i et trygt fellesskap. Aktivitetene foregår på kveldstid og helger og drives av frivillige. Deltagerne blir kjent med aktivitetsmuligheter innenfor eget lokalsamfunn og får kunnskap om uformelle og formelle sosiale koder.

Gjennom fysiske og sosiale aktiviteter som skaper positivt innhold i hverdagen til den enkelte, mener vi økt selvfølelse, motivasjon og selvstendighet vil oppstå hos deltakerne. Døråpner sin visjon er å bidra til hjelp til selvhjelp og vise vei til en «vanlig hverdag».

Døråpner er gratis, helt rusfritt, har aldersgrense 18 år og skal i utgangspunktet vare i ett år. Alle aktiviteter har oppmøte 17.45 på Røde Kors-huset, like nedenfor Fløibanen. Du kan lese om aktivitetene på vår Facebook-side.

Ønsker du å bli frivillig? Døråpner er alltid på utkikk etter flinke frivillige som ønsker å hjelpe mennesker som har falt litt utenfor og som trenger hjelp til å skape en ny og positiv hverdag. Din viktigste kompetanse som frivillig er medmenneskelighet og ditt ønske om å gjøre en forskjell for andre. Vi er for tiden i gang med å starte opp svømming en kveld i uken og trenger særlig frivillige som kan være med på dette. Ta gjerne kontakt for en prat!